VideoBar

This content isn't available over encrypted connections yet.

Friday, 13 October 2017

SMU

  Sekarang Ila sibuk untuk membuat persediaan untuk SMU yang akan berlangsung pada 23 Oktober nanti. Harap-harap Ila dapat buat yang terbaik untuk SMU. Ramai mesti tak pernah dengar SMU kan? SMU nie ialah singkatan bagi Sijil Menengah Ugama dan hanya diambil oleh tingkatan 4 sahaja.

Adakah SMU sama dengan SMA? Jawapannya adalah tidak. Hal ini kerana semasa Ila ingin mencari soalan-soalan SMU yang beberapa tahun yang lepas, Ila hanya jumpa bentuk soalan SMA. Ila perhatikan yang soalan SMA ini tidak sama langsung dengan SMU.

  Tidak banyak sekolah mengambil SMU luar daripda Kelantan. Kalau tak silap SMU nie dibawah YIK iatu Yayasan Islam Kelantan. Ila tidak tahu betul atau tak. Jangan marahkan Ila kalau Ila salah pasal ini.

  Sampai sini sahaja Ila update untuk hari ini. In shaa Allah bila Ila ade masa, Ila akan update lagi. Assalamualaikum.

Monday, 7 November 2016

Notis

Dah lama Ila tak buka blog.. Ila susah nak buka blog kalau tiada laptop so, mungkin lepas Ila ade laptop, Ila akan lebih giat untuk tulis cerita baru dan update perkembangan Ila sekarang. tapi rasanya lama lagi. Kalau Ila ade masa nanti Ila akan luangkan masa untuk blog....

Bayang~ Khai Bahar



Jackpot~Boyfriend



Friday, 31 July 2015

Lama Tak Buka

  Sdh lama ila x buka blog. Rindu jga nk menulis. Fanfic (ff) "The Secret" ila akn sambung menulis dlm masa yg terdkt ini. Kali terakhir ila buka blog masa awal thn. Lama jga ila x buka. Sebenarnya ila x thu nk tulis apa. Sampai sini ila tulis. Kalau ade masa ila sambung ff..

Wednesday, 21 January 2015

The Secret Part3

*_____* perbuatan
'_____' perbualam
(______) dlm aty

Rmh Keluarga Oh
'Min Ah cepat bersiap, kata nk pergi shopping.' Hani

'Kjp, Min Ah nk siap dh nie' Min Ah

Shopping Mall
'Unnie, cantik x dress nie?' Min Ah *menunjukkan dress paras lutut berwarna biru laut*

'Cantik' Hani

'Unnie, nanti kita pergi kedai sana pula ye?' Min Ah

'Nae' Hani

Selesai membeli belah mereka pergi ke cafe. Tiba2 seorg namja terlanggar Hani. Kopi yg dipegang namja itu tertumpah di baju Hani.

'Mianei, aq x sengaja' xxx

'Gwenchana, *pandang muka xxx* eh, ko rupanye Luhan. Ko buat ape kat sini?' Hani

*pandang muka ke dpn* ' Hani, x sangka bertembung dgn ko. Aq beli brg ckit. Ko pulak?' Luhan

'Aq temankan saeng aq pergi shopping present untuk kwn dia' Hani

'Unnie, nie sape?' Min Ah

'Nie kwn unnie, Luhan. Luhan saeng angkat aq, Min Ah' Hani

'Nice to meet you' Min Ah

'Me too' Luhan

'Jomlh kitaorg pergi minum' Hani

'X pe ke?' Luhan 

'X pe lh. Kitaorg x kisah pun. Join us' Min Ah

'Alright' Luhan

'Korg pergi lh cari seat dulu. Aq nk bersihkn baju aq dulu. Kjp agy aq dtg' Hani

'Nae' Luhan&Min Ah

Min Ah n Luhan cari seat pas2 berbual-bual kosong. X lama kemudian Hani menghampiri mereka berdua. 

'Korg bual pasal apa? Mcm best je' Hani

'Nie Luhan oppa ceritakan pasal sklh je' Min Ah

•••Skip•••
'Huh, penatnya' Min Ah

'Tu lh shopping x ingat dunia' Hani

'Amboi byk nye berbelanja' Puan Oh

'Hehehe... Biasa lh omma' Min Ah





















Wednesday, 26 November 2014

The Secret Part 2

*____*perbuatan
'_____'percakapan/perbualan
(_____)dlm aty 
Balik sklh

Suzy, Min Ho n L balik bersama-sama kerana arah rmh mereka sehala manakala Hani berjalan kaki dgn Luhan. Sepanjang perjlnan mereka berdua berasa kekok. Satu patah perkataan tdk keluar dr mulut mereka. Sehingga lh....

'Emmm... Hani, ko nie senyap je dr tdi. Kat sklh pun ko x tegur aq walaupun aq duduk di sebelah ko' Luhan

'Errr... Aq nie bkn sape2 pun. Aq nie cuma bdk nerd je. Mane mungkin ko nk berkwn dgn aq' Hani

'Aq x kisah ko nie  bdk nerd ke bdk hot ke bdk cool ke asal kn ko nie ikhlas nk berkwn dgn aq' Luhan

'Aq bkn nur ape, aq selalu dibuli n dikenakn oleh pelajar2 lain. Kalau ko sudi n ikhlas nk kwn dgn aq, aq terima ko sebagai kwn' Hani

'Aq sudi jdi kwn ko. Kwn?' Luhan :)

'Kwn' Hani :)

Kini mereka berdua x rasa kekok n berbual kosong sepanjang perjlan pulang ke rmh. Satu kejadian aneh yg dirasai oleh mereka berdua. Bdn mereka berasa hangat apabila merka bersama. Tpi mereka membiarkn perkara tersebut.

•••Skip•••
Rmh Keluarga Oh

'Omma, Hani dh pulang' Hani

'Pergi mandi lps tu mari mkn' Puan Oh

Hani segera menaiki tangga  n menuju ke biliknya. Dia mengambil tuala n pergi mandi. Selesai mandi n menyalin pakaian, Hani turun ke bawah untuk mkn.

Hani melihat Sehun n Min Ah sdg mkn. Makanan yg terhidang membuka selera. Dia menyertai Sehun n Min Ah mkn.

•••Skip•••
Ruang tamu

'Unnie, jom teman kn MinnAh pergi shopping' Min Ah

'Unnie malas lh nk keluar' Hani

'Teman kn Min Ah pergi shopping. Bkn ary nie tpi hujung minggu nie. Please unnie' Hani

'Min Ah nk beli apa sebenarnya nie?' Hani

'Min Ah nk beli hadiah untuk kwn Min Ah. X lame agy ary birthday dia.  N kita boleh pergi berjln-jln kat taman lps tu' Min Ah

'Emm... Tgk lh dulu. Unnie risau unnie sibuk je minggu nie. Lgi pun unnie ade byk homework yg perlu disiap kn. Tpi kalau unnie free, unnie akn temankn Min Ah' Hani

'Jinjja? Yeahhh!!!!' Min Ah

'Unnie x janji ye. Kalau free baru unnie temankn' Hani

'Nae' Min Ah